Juridische discussielijsten

Up to index
up to
index


Hierna wordt een aantal algemene ingangen gegeven met betrekking tot juridische discussielijsten.
Voor meer specialistische lijsten zie ook onder de andere lemma's.

*
Een van de beste plaatsen om op de hoogte te blijven van de juridische ontwikkelingen rond Internet is CYBERIA-L. Zie de Legal Mailing Lists and Discussion Groups on the Internet, het officiële archief met search-engine en het Gopher Menu.
De lijst en het archief van Cyberia-L zijn ook beschikbaar via Findlaw's Legalminds, via Yahoo! Groups : Cyberia-L en via Law Journal Extra! waar tevens een aantal andere juridische mailinglists worden bijgehouden.
*
Een specifiek Nederlandse lijst is Jurist-L; Juristen helpen juristen met netwerkgebruik, voor problemen met of vragen over het gebruik van Internet-toepassingen. Op de pagina wordt tevens een aantal andere lijsten aan de orde gesteld. Practisch overzicht van listcommando's.
*
Rechtnl; Discussie.
*
JURIST - Law Blogs
*
Ernie the Attorney
*
Law Library Blogs and Blogs by Law Librarians or Law Library Associations
*
Een Europese lijst is Euro-Lex. Zie het archief en een mirror.
*
List of Lawlists met een zoekfunctie .
*
Deutsche Forengruppe.
*
Lists for Lawyers.
*
Bijna alle juridische mailinglists op één pagina. Er is ook een mirror.
*
Liszt speurt het netwerk af naar alle bestaande Listserv-, Majordomo-, Listproc- en wat-nog-meer lijsten, en maakt er een doorzoekbare index van. Een kleine test door SURF-net leverde een goed resultaat op; volgens hen een aanrader.
*
Vivian Neou's List of Lists biedt de mogelijkheid op trefwoord naar een lijst te zoeken.
*
tile.net is een searchtool voor o.a. discussielijsten, nieuwsgroepen en FTP-sites.
*
Usenet references.
*
The Directory of Law-Related Discussion Groups van het University of Oklahoma Law Center bevat de archieven van vele juridische discussie-groepen, een handleiding voor het deelnemen aan discussiegroepen, en ander interessant materiaal.
*
De American Bar Association heeft een overzicht van discussielijsten die op de ABA-webserver beschikbaar zijn.
*
Information and Communication Technologies for Legal Services; een discussieforum over de invloed van nieuwe technologieën op de juridische sector.
*
The John Marshall Law School heeft een lijst met discussie-fora.
*
Margaret L. Christiansen's Law Related Listservs geeft een groot aantal juridische discussielijsten, handleidingen, plus een aantal aanverwante topics.
*
The International Computer Law Observer (ICLO) is een maandelijke mailbrief over internationale ontwikkelingen rond computers, technologie en het Internet.
*
Hieros Gamos heeft o.m. een lijst van meer dan 400 discussie-groepen.
*
Er zijn ook een aantal discussielijsten voor advocaten.
*
Law Lists Info van Lyonette Louis-Jacques van de University of Chicago Law School. Achtergrondinformatie en een zo goed als compleet overzicht van alle bestaande lawlists en nieuwsgroepen.
*
Internet Discussion Lists van Catalaw, geeft overzichten van lawlists en list-archieven.
*
Law-related Discussion Lists on the Internet; inclusief links naar lijsten van lijsten en listserver-archieven. Zie ook Law Lists Info waarin een beschrijving wordt gegeven over wat de 'Law Lists Guide' is, hoe deze te gebruiken en hoe 'lists' in hun algemeenheid werken.
*
LawGuru heeft een Legal Mailing List Manager - handig - en geeft een lijst van meer dan 150 lawlists.
*
Law related discussion lists van de Monash University Law Library.
*
Mining Mailing Lists; een korte introductie tot juridische mailinglists.
*
Law Practice in New Media; voor juristen en advocatenkantoren die significant gebruik maken van Internet.
*
Net-Lawyers Mailing List.
*
FindLaw geeft toegang tot een 60-tal juridische discussielijsten.
*
Teknoids mailing list archive. Mirror.
*
Legaltech Discussion Group. Op deze discussielijst komen onderwerpen ter sprake op het terrein van informatica; zoals juridische software, IT-gebruik op juridisch gebied, Internet-gebruik en hardware.
*
Michael Nentwich van de Economische Universiteit Wenen heeft een zeer uitgebreide collectie links met betrekking tot Europese aangelegenheden; w.o.discussielijsten en nieuwsgroepen.
*
De Mailing Lists and Discussion Groups van de New England School of Law geeft toegang tot discussiegroepen, archieven en newsgroups.*
Valid XHTML 1.0!